Globala målet 11

Hållbara
städer och samhällen

Att hyra ett bisamhälle är ett konkret jobba med hållbarhet och de globala målen i Agenda 2030. Exemeplvis globala mål 11 om hållbara samhällen.

Globala målet 12

Hållbar konsumtion
och produktion

En bikupa ger i snitt 20 kg honung/år. Den levereras med din egen etikett i valfri glasburk. Lokal konsumtion och produktion stärker vårt samhälle.

Globala målet 15 Ekosystem
och bioloisk mångfald

Bin ger en fördefull ekosytemtjänst när de pollinerar. Egna bin i företaget är ett spännande sätt att öka kunskap för hur ekosystemet är uppbyggt.

KUNSKAP OCH SÄKERHET

Förutom bikuporna ingår en föreläsning i alla paket. Du väljer vilka som ska vara med, dina medarbetare, kunder eller andra?


En gång i veckan - var tionde dag sköter vi om bina. Då går vi igenom ramarna och gör åtgärder. På våren stödmatar vi innan blomningen kommer igång. Under sommaren kollar vi så att drottningen lägger ägg och att bina sköter om bi-bäbisarna så att samhället utvecklas.


Trygghet

Vi vill att du ska känna dig trygg med våra bin på ditt jobb. Vi odlar drottningar med speciellt sköna egenskaper: de är snälla och svärmar helst inte. Om du vill kan vi ha din bikupa i våra bigårdar. 


Friska bin

Bin behöver tillsyn och behandlingar för att hålla sig friska. Vi arbetar med ekologiska metoder. 


Honung

Honungen vi slungar och levererar är 100 % len honung. Inga tillsatser. För att få den mjuka konsistensen har vi en levande ymp (en klick honung från tidigare år som gör att honungen inte kristalliserar sig) från Näsviken som mognat fram i mer än 30 år hos biodlare Bengt Nyrén. Honungen är godkänd av Sveriges Biodlarförening.


Egen plats eller i vår bigård

På vintern går samhället i vinterdvala och då sätter vi skydd mot fåglar och möss. 


Välj färg på kuporna

Vill du välja färg på kuporna så går det bra. Bee Queens har vinterpyssel i snickarverkstaden. Då målar vi kupor, snickrar och drar tråd i alla ramar till kuporna. Och drömmer och längtar till våren och sommarens surr i bigården!


Vad händer i kupan?

Vill du ha rapporter från dina kupor? Det ingår också. Vilket passar din verksamhet bäst; mejl, sms, foto, film eller skypesamtal? 


Beställ din kupa

Det vore härligt om vi får hjälpa dig att pollinera sommaren. Mejla oss så träffas vi och kollar på din plats!

Boka ett event om pollinering

  • Utbildning och visning i bikupa. Max tio personer. 
  • Arbets- och kunskapspass i kuporna.
  • Drop-in-kväll vid kupan.
  • Sensommarkväll med honungsprovning och redovisning av säsongen. 
  • Föreläsning om bin och pollinering.
  • Informationskylt om vårt samarbete i bigården.